ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 29.3.2017

11.00 ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΑΒΕΡΩΦ - Γιώργος Σεφέρης   - Αντώνης Καλογιάννης

11.30 ΑΡΚΑΔΙΑ I VII VIII
1. ΑΡΚΑΔΙΑ VII(Ο ΕΠΙΖΩΝ)
2. ΑΡΚΑΔΙΑ Ι(ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ)
3. ΑΡΚΑΔΙΑ Ι(ΨΗΛΑ ΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ)
4. ΑΡΚΑΔΙΑ Ι(Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ)
5. ΑΡΚΑΔΙΑ Ι(Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΩΝ) www.studio52.gr
6. ΑΡΚΑΔΙΑ Ι(Ω ΒΟΥΝΑ)
7. ΑΡΚΑΔΙΑ VIII(ΜΙΛΩ)
8. ΑΡΚΑΔΙΑ VIII(ΧΑΡΗΣ)

12.30 H ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΔΕΝ
Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Καρατζάς, Ντόρα Μπακοπούλου, Μαρία Φαραντούρη

13.30 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ Το 1974 ο Στέλιος Καζαντζίδης ξανασυναντιέται, μετά από 13 χρόνια, από το 1961 που ηχογράφησε τα έξι θρυλικά τραγούδια του κύκλου Πολιτεία Α', με το Μίκη Θεοδωράκη. Ο δίσκος Στην Aνατολή κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου από τη Μinos.

14.30 ΤΑ ΛΑΪΚΑ
Μίκης Θεοδωράκης, Μανώλης Μητσιάς , Ποίηση Μάνος Ελευθερίου  ‎– Τα Λαϊκά

15.30 Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ Ένας Κύκλος Ποιημάτων Του Μ. Θεοδωράκη
Lead Vocals – Μαρία Φαραντούρη  Narrator – Georges WilsonVocals – Αντώνης Καλογιάννης, Μαρία Δημητριάδη, Πέτρος Πανδής

16.30 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΑΡΚΑΔΙΑ ΙV  Mikis Theodorakis

17.30 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΛΑΔΗΣ ΦΩΝΤΑΣ

18.00 EAST OF THE AEGEAN -
East of the Aegean Box set, Single, Double CD, DualDisc, Hybrid SACD, SACD, Soundtrack

19.00 4η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Προς το τέλος του 1985 ο Μίκης Θεοδωράκης δέχτηκε ένα μάλλον απρόσμενο αίτημα. Ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, του ζήτησε, κατόπιν αποφάσεως της Συγκλήτου, να συνθέσει ένα έργο για την επερχόμενη επέτειο των 150 χρόνων από ην ίδρυσή του. Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στις 3 Μαΐου 1837. Ο μουσουργός δέχτηκε συγκινημένος το αίτημα και σύντομα άρχισε να επεξεργάζεται διάφορες ιδέες και να κάνει διάφορα και διαφορετικά σχέδια. Την ίδια περίπου εποχή, αρχές του 1986, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να συνθέσει μουσική για την τριλογία της Ορέστειας του Αισχύλου, την οποία επρόκειτο να παρουσιάσει σταδιακά στην Επίδαυρο, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς με το τρίτο μέρος του έργου, τις Ευμενίδες. 

20.30 RHAPSODY FOR VIOLONCELLO AND ORCHESTRA

22.00 POETICA Ο Διονύσης Καρατζάς έγραψε δώδεκα ποιήματα, τα οποία μελοποίησε για τη φωνή της Μαρίας ο Μίκης Θεοδωράκης το 1995, υπό τον τίτλο Λυρικώτερα. Η ηχογράφηση του Poetica έγινε τον Φεβρουάριο του 1996 στα Bauer Studiios της γερμανικής πόλης Ludwigsburg και περιέλαβε επιπλέον πέντε τραγούδια από προηγούμενη συνεργασία των δύο δημιουργών, Τα πρόσωπα του ήλιου (αρ. τραγ. στο cd: 4,8,9,12 &13). Όλες οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Henning Schmiedt. Παίζουν οι μουσικοί: Henning Schmiedt - πιάνο, Volker Schlott - φλάουτο & σαξόφωνο, Frederique Brillouin - όμποε, Frank Kuruc - κιθάρα, Jens Naumilkat - τσέλο, Μartin Lillich - μπάσο, Christian Dähn & Uli Moritz - κρουστά. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση περιλαμβάνει ένθετο φυλλάδιο με τις μεταφράσεις των ποιημάτων σε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.