ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14.4.2018

10.00 ΤΑ ΛΥΡΙΚΑ
Το ποιητικό έργο του Τάσου Λειβαδίτη μελοποιήθηκε κατ’ εξοχήν από το Μίκη Θεοδωράκη. Το «Μάνα μου και Παναγιά» ήταν το πρώτο τραγούδι της συνεργασίας τους στην «Πολιτεία» του 1960-61. Ακολούθησαν συμμετοχές στον «Κύκλο Φαραντούρη», στα «Της Εξορίας» και στον «Οκτώβρη ’78». Τα «Λυρικά» είναι ο μόνος κύκλος του συνθέτη σε ποίηση αποκλειστικά Λειβαδίτη. Τα τραγούδια είναι μεν πολιτικά δεν είναι όμως λαϊκά, ούτε «εμβατηριακά». Η ορχήστρα περιλαμβάνει βιολοντσέλλο, κλασική κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσσο και κρουστά.


11.00 ΣΕΡΕΝΑΤΕΣ
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντώνται δισκογραφικά στη μουσική του Θεοδωράκη. Δώδεκα τραγούδια του ονείρου και του ταξιδιού, ερωτικά τραγούδια με τη μαγεία, τη μοναξιά, τη μελαγχολία, αλλά και τον θρίαμβο του έρωτα... ...που ευτύχησαν να τραγουδηθούν από τη Μαρία Φαραντούρη. Μια μεγάλη, πραγματικά ερμηνεύτρια, ώριμη, παλλόμενη, νεανική, γεμάτη φρεσκάδα και δροσιά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι δύο δημιουργοί στο σημείωμά τους στο ένθετο φυλλάδιο με τους στίχους. Οι ενορχηστρώσεις του Γιάννη Σπάθα, παλιού συνεργάτη του Θεοδωράκη και της Φαραντούρη, που γνωρίζει καλά το έργο και των δύο, συνέβαλε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του cd.


12.00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

13.00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ

15.00 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

17.00 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ

18.00 ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ - ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Τα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που δέθηκαν θεατρικά πάνω στο μύθο του Πινόκιο από την Κάκια Ιγερινού και παρουσιάζονται εδώ με τη μορφή παραμυθιού και συνοδευόμενα από ένα CD. Στο «…όπως στον Πινόκιο» τα παιδιά ψάχνουν για την αλήθεια.

20.00 ΠΟΛΙΤΕΙΑ Α'

22.00 LYTANY II
Μετά την τεράστια επιτυχία του έργου "LITANY Ι", το οποίο ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται το επόμενο επιτυχημένο δισκογραφικό βήμα.
Οι σολίστες Σταύρος Παζαρέντζης και Παναγιώτης Πλαστήρας, με βασικό πρωταγωνιστή το κλαρίνο, το όργανο που συγκινεί βαθιά Ελληνες και ξένους ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις, συνεργάζονται με τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη και δημιουργούν μαζί το έργο "LITANY II".


23.00 SYMPHONIETTA - ETAT DE SIEGE  - Ποιητής: Ρένα Χατζηδάκη
Ζωντανή ηχογράφηση κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Alte Oper της Φρανκφούρτης, τον Ιανουάριο του 1996. Η Συμφωνιέττα είναι έργο που συνέθεσε ο Θεοδωράκης το 1947. Η Κατάσταση Πολιορκίας εδώ είναι δεύτερη εκτέλεση, πάλι με τη Μαρία Φαραντούρη, αλλά τον Κώστα Θωμαΐδη στη θέση του άνδρα τραγουδιστή.