8 Σεπ 2020

Μίκης Θεοδωράκης: Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve

 


Ο Μίκης Θεοδωράκης, ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση δεχτήκαμε σήμερα, 28 Αυγούστου, την υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη, στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Ελληνική πρωτοβουλία που ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που την χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.
Η συγκυρία έφερε αυτή τη βαριά υπογραφή, την ημέρα που κλείνουν ακριβώς πέντε μήνες από τη συγκρότηση της επιτροπής μας και τη νιώθουμε σαν δώρο, απέναντι στον φίλο Λαό της Κούβας.

Ο Μίκης, ένθερμος υποστηρικτής της κουβανικής επανάστασης, και φίλος του Τσε, του Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι «η Επανάσταση της Κούβας είναι το φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς της γης και δείχνει τον δρόμο στον αγώνα για την ανεξαρτησία και την απαλλαγή από τα νύχια του ιμπεριαλισμού».
Στον δρόμο αυτού του αγώνα, η διεθνιστική αλληλεγγύη των γιατρών της Κούβας, υποστηρίζεται σήμερα και από τον Μίκη Θεοδωράκη, που ενώνει τη φωνή του μαζί με τους 75.000 Έλληνες που υποστηρίζουν μέχρι σήμερα το αίτημα μας. Τον διεθνή Μίκη, που η μουσική του ενώνει τους λαούς και φωτίζει τους αγώνες τους σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας έχει μετακινήσει όχι μόνο τους ανθρώπους αλληλεγγύης προς το νησί, αλλά και χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που διεξάγουν καθημερινά τη μάχη για την αλήθεια της Κούβας, προσπαθώντας να σπάσουν το τείχος των μέσων ενημέρωσης σιωπή και παραπληροφόρηση που προωθούν τα mainstream media
Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς, όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε την πραγματικότητα.
Να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. Τους αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους...!!!
Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί.
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας...!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ...!!!

Σημεία Ακρόασης - Demo

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλάει για το mikisradio

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Επικοινωνία

Γειά σας μέσα από το γαλάζιο εικονίδιο στην δεξιά γωνία μπορείτε να μας στείλετε ζωντανά το μήνυμα σας.